Po krachu firmy zachránil klient alespoň vlastní bydlení

Podnikatelský sen našeho klienta tvrdě utnula koronavirová pandemie. I když se snažil ze všech sil a neváhal zastavit ani vlastní dům, firmu se mu udržet nad vodou nepodařilo. Naopak se ocitl ve vážných finančních problémech. Jeho dům připadl úvěrové společnosti, které splácel půjčku s velmi přísnými podmínkami.

Místo podnikání začal pracovat jako zaměstnanec a hledal možnosti, jak získat vlastní bydlení zpět. Banka mu sice hypotéku kvůli předchozímu záznamu v registrech nepřidělila, ale účinné řešení nabídlo MOOY.

Dům jsme od úvěrové společnosti vykoupili a klient v něm tak mohl zůstat dál bydlet a zbavil se nevýhodných splátek, které ruinovaly jeho rozpočet.

Nyní platí předem dohodnutý nájem a pracuje na tom, aby mu v budoucnu banka přidělila hypotéku, což už brzy díky stabilnímu příjmu ze zaměstnání nebude problém. Jakmile bude v očích banky dostatečně bonitní, s pomocí hypotéky si koupí od MOOY dům opět do svého vlastnictví.

Doporučené články

I movití klienti mohou při koupi nového bydlení narazit na potíže s financováním. Nedávno jsme pomohli velmi dobře situované rodině...

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...