Majitelce domu hrozila pokuta od developera, poradila si i bez hypotéky

Paní Veronika si pořídila velkorysou novostavbu o třech bytových jednotkách. Podle smlouvy s developerem měla přitom poslední část kupní ceny doplatit až po roce. Tento požadavek paní Veronika opomněla, a když došlo na lámání chleba, neměla potřebnou částku k dispozici. Navíc při nedodržení termínu splatnosti hrozila značná smluvní pokuta.

Protože hlavní příjem klientky plynul z nájmu nemovitostí, které vlastnila ani ne rok, pro banku nebyla v dané chvíli dostatečně solventní, a tak jí odmítla poskytnout hypoteční úvěr. Pravděpodobně by se svou žádostí uspěla s delším časovým odstupem. Na to však vzhledem ke své situaci nemohla čekat. Potřebovala jednat rychle.

Využití řešení MOOY bylo nasnadě. Vykoupili jsme od klientky jednu z bytových jednotek v domě. Díky tomu získala scházející finance a mohla splatit zbytek kupní ceny. V rámci vypořádání rozvodu následně klientka očekává příjem větší peněžní částky, kterou využije pro koupi bytové jednotky zpět od MOOY do svého vlastnictví.

Doporučené články

I movití klienti mohou při koupi nového bydlení narazit na potíže s financováním. Nedávno jsme pomohli velmi dobře situované rodině...

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...